Stekenjåkk

Nu var det verkligen länge sen jag skrev något, men inspirationen har inte funnits helt enkelt.

Men nu så kommer det några rader. Saa och jag tog oss en liten minisemester med att åka runt Stekenjåkk, men vi började med ett litet avstamp i Vilhelmina, eller rättare sagt lite före Vilhelmina. Vi åkte och hälsade på en gemensam bekant som vi inte träffat på flera år, och på olika sätt. Jag träffade Annelie på Strömbacka och vi jobbade ihop ett tag, och hade inte träffat henne sen 2015 tror jag, kanske till och med 2014. För Saa´s del var det ännu längre sen, hon tror det var 7 år sen, och då i Thailand. Det blev ett kärt återseende och kändes inte alls länge sen sist. Vi fick träffa hennes två pojkar, som hon fått sen senast, tillsammans med sin nya kille. Saa hade lovat att bjuda Annelie på hemlagad Thai-mat, som blev mycket uppskattad. Det var bara Annelie och hennes yngsta son hemma när vi kom, men så småningom kom även sambon och äldsta sonen som hade varit och hjälpt sambons bror med något. Sambon testade också maten, tyckte att det var gott, aningen starkt, men gott. 😁
Det blev en härlig stund men sen måste vi åka vidare eftersom vi skulle sova över i Saxnäs. Men vi lovade varandra att vi skulle hålla tätare kontakt hädanefter. Det är ju faktiskt inte så himla långt mellan Strömsund och Vilhelmina, knappt 13 mil.



Till Saxnäs kom vi ganska sent på kvällen, så vi checkade in, fikade lite och tog en promenad genom byn och fotade lite. De flesta bilderna hamnade på Facebook allt eftersom de togs så det blev en sorts reseblogg nästan i realtid. Saa gillar att lägga ut saker direkt så hon hinner få många likes, vilket hon också får, framförallt från sina Thai-vänner, men också från andra vänner.


Det var en vacker kväll, men så småningom måste vi gå till sängs.
Dagen efter åt vi sen frukost, och vände sen tillbaks till Trappstegsforsen för att ta lite bilder även där, eftersom det var lite sent dagen innan för att få riktigt fina bilder.




Saa vill gärna vara med på bild, och jag har så småningom lärt mig att använda hennes mobilkamera på ett bra sätt så bilderna blir riktigt bra om jag får säga det själv.



 Sen åkte vi vidare mot Stekenjåkk, men då blev vädret sämre och det började regna och temperaturen låg runt 10 grader, men lite bilder blev det i alla fall.


Vi hade tänkt åka under bara två dagar, men med tanke på allt som finns att se efter vägen så bestämde vi oss för att stanna i Gäddede en natt och jag ringde och bokade redan när vi var vid Trappstegsforsen. Vi hade tur och fick en liten stuga där vi kunde sova en natt. Nu kunde vi ta det lite lugnare och ta oss tid till allt vi ville se. Jag beställde en Pizza som vi delade på och efter en liten relax nere vid vattnet så gick vi till sängs.



Nästa stopp efter Stekenjåkk blev Gaustafallet där vattnet ser grön-blått ut, beroende på de stenar som finns där. 


Ja som ni ser så följde även Barbie och Frankie med på resan. Detta tack vare att man faktiskt kan ta in med hundar på de flesta ställen numer. Förr var det nog lite svårare, men nu är det som sagt möjligt. 
Sista anhalten på vägen hem skulle bli Hällingsåfallet, men det tråkiga är att vägen dit är i väldigt dåligt skick, så man kör inga 100 km/h där inte. Men det är värt besväret, för det är verkligen en upplevelse. 


Vi kom hem på kvällen runt 19 och orkade bara äta litegrann, och lämnade uppackningen av kläder till dagen efter. Trötta, men nöjda med resan och med många minnen. 


En resa på cirka 50 mil runtom, men det blev lite till för vi åkte tillbaks till en del ställen flera gånger så det blev nog några mil till, men det var det värt. Två veckor kvar av semestern och vi får se om det blir nån liten tur till nånstans. Om inte annat för att bara ha det skönt.

Eftersom min fru är Buddhist, och vi har åkt förbi en massa vatten, så lånar jag ett citat från just Buddha.

Lär detta av vatten: högljutt plaskar bäcken, men oceanens djup är stilla.

Kommentarer

  1. Va fina bilder 😊 superkul att nu stanna till så vi fick träffas oxå! ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade trevligt hos Er och det var verkligen kul å träffas igen.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Påsken 2023

Skolgången

2022, vilket år det blev.